Karl-Axel och Palle i TV3:s Talang.
 


b>

MUSIK OCH KOMIK


Ber härmed att få presentera två program:

1. MUSIKPRISTÄVLING
Ett spännande program varvat med roliga historier, som jag haft stor succé med på många platser.

Om ni redan haft besök av mig så finns ett annat mycket uppskattat program som ni kan välja, nämligen:

2. ALLSÅNG
Ett program i bästa Skansenstil med välkända häliga sånger varvade med roliga historier m.m.

Om ni hellre vill ha ett program som handlar om kända odödliga människor och sjunga deras sånger så ta en titt nedan.

Karl-Axel Björnberg har gått i sångutbildning för operasångare Björn Forsell son till operachef John Forsell.

John Forsell var en märklig och mycket omtalad operachef. Zarah Leander provsjöng för honom men floppade. Efteråt yttrade han om henne
- En parant kvinna men hon skriker för mycket. Men - han blev senare hennes svärfar! Zarah gifte sig i sitt andra äktenskap med Johns son Vidar Forsell! Så kan det gå...

 


ERNST ROLF

var dalmasen som blev den store, populäre och älskade Revy-producenten och Revyartisten. Ernst Rolf gjorde tidigt stor succé i Stockholm bl a på Fenixpalatset, Berns, Oscarsteatern, China, Odeon, Göta Lejon och Cirkus och i Oslo.

Det var alltid en stor händelse i Stockholms nöjesliv när en ny Rolfrevy skulle ha premiär: färgglada sprakande affischer överallt, långa ringlande köer utanför teatrarna och stor förväntan bland folk vilka nyheter han skulle presentera, vilka härliga sånger publiken skulle gnola eller vissla på vägen hem!

Jag tar med mig texterna till de populäraste sångerna. Så spelar jag och vi sjunger tillsammans "Ju mer vi är tillsammans", "Bättre och bättre dag för dag", "Min vår ä din vår", "Det är kvinnan bakom allt", "Jag är grabben med chokla´ i", "Jag är ute när gumman min är inne" och många, många andra!

Mellan sångerna berättar jag om hans fantastiska liv!

             BONUS En kul imitation av Zarah leander av Karl-Axel.
ZARAH LEANDER

var Karlstadstösen som upptäcktes av Ernst Rolf, uppträdde i hans revyer, även hos Karl-Gerhard och sjöng Glada Änkan med Gösta Ekman. 1936 styrde hon kosan söderut och blev en av Nazitysklands största filmstjärnor och sångerskor! Hon blev en av Sveriges största divor och primadonnor!

Hon har en märklig djup röst som liknats vid ljudet från en orgel! Jag imiterar hennes röst. "En av de bästa Zarah Leander-imitationerna jag har hört" yttrade Torsten Föllinger efter ett av mina framträdanden. Föllinger har i många år varit lärare i sång för många kända sångare och skådespelare i Stockholm.

Jag tar med mig texterna till hennes mest kända och älskade sånger. Jag spelar och imiterar och så sjunger vi sånger tillsammans också. "Vill ni se en stjärna", "Jag vill ha en gondol", "Det sker blott en gång", "Wunderbar", "Det bästa som mig livet gav", "Stockholm blir Stockholm" m fl.

Mellan sångerna berättar jag om hennes märkliga liv i Sverige och i Tyskland.


DAN ANDERSSON

var dalkarl och finnmarkens store diktare. Han blev Sveriges populäraste poet. Han har blivit en ikon, en kultfigur. Dan är en av de mest citerade och sjungna skalderna vars dikter blivit tonsatta av många kända kompositörer som Sven Scholander, Gunde Johansson, Gunnar Turesson, Thorstein Bergman, m fl. Några dikter har Dan Andersson tonsatt själv.

Jag tar med mig texterna till flera underbara, vemodiga, romantiska och naturlyriska dikter, en del med namnmagi som t ex Lammelom och Luossa: "Heldagskväll i timmerkojan", "Omkring tiggarn från Loussa"; "Jag väntar vid min stockeld", "Till min syster", "Jungman Jansson" m fl. Jag spelar och vi sjunger dem gemensamt!

Mellan sångerna berättar jag om diktarens brokiga, omväxlande liv som fick ett tidigt, sorgligt slut.

Bokning

av program kan göras på telefon 070-2042467 eller
karlaxelbjornberg@hotmail.com

Sidan senast ändrad 2015 06 23

STARTSIDA             GUIDE                BUKTALARE           STÅUPPARE          ESTRADPOET        REVY