Spöken och död i Gamla Stan
En skräckinjagande vandring , ej lämplig för lättskrämda, fylld av bloddrypande händelser på gator och i gränder sedan urminnes tider.

Även föredrag om ovanstående otroliga grymheter, illustrerat av otäcka diabilder!

Norra begravningsplatsen - Sveriges största kändiskyrkogård
En mycket rolig och intressant vandring på denna märkliga kyrkogård som ligger vid Karolinska sjukhuset. Många berömda personer vilar där; Gösta Ekman, Ingrid Bergman, Ernst Rolf, Ulla Billquist, August Strindberg, Vilhelm Moberg, Alfred Nobel, Gunnar Sträng plus ett 40-tal kända skådespelare m fl.

Både mina vandringar på kyrkogården och min bok har uppmärksammats av många teveprogram och såväl riks- som lokaltidningar över hela Sverige.

Ett mycket humoristiskt och medryckande föredrag där jag berättar spännande och märkliga saker ur de berömda personernas liv som vilar på kyrkogården, blandat med imitationer och sånger ur deras repertoar.
Föredraget illustreras av diabilder.

Gruppvandringar och föredrag kan beställas på tel.070-2042467.
eller karlaxelbjornberg@hotmail.com

 

 

 

Jag har skrivit en bok om Kungliga- och Norra begravningsplatserna som fått mycket fin kritik bl a av medlemmen av Svenska akademien Per Wästberg.

Boken kom ut i en andra upplaga år 2000.

Boken innehåller trevliga biografier över de berömda personerna där och tydliga kartor så att besökaren med bokens hjälp kan leta sig fram till kändisgravarna på egen hand! I boken finns en förteckning över var många andra kända personer i hela Stockholms län vilar!

Bokens andra upplaga är slutsåld, men Karl-Axel har fortfarande några böcker kvar till salu.
 

 

Sidan senast ändrad 2009 10 22

STARTSIDA             BUKTALARE            STÅUPPARE            SÅNGARE            ESTRADPOET        REVY